TAŞLARIN EFENDİSİ YÜZÜKLERİN EFENDİSİNİ ÜZÜYOR

Değerli taşlar arasında tüm Dünyada özel bir yere sahip olan, eşsiz parlaklığı ve ışıltısıyla büyük ilgi gören pırlanta; yüzükler arasında üstünde barındırdığı derin anlam ile bir çiftin hayat boyu birlikteliğini ifade eden, yüzüklerin efendisi olarak kabul edilen alyansın Pazar payından pay almaya devam ediyor. Özellikle nişan ve söz alyanslarının nerdeyse tarihe karışmasına sebebiyet veren Tektaş; artık evliliklerde en az alyanslar kadar önemli bir hale geldi.

 

Ülkemizin önde gelen alyans üreticilerinden Ersoy Alyans; son yıllarda oluşan talep doğrultusunda bazı alyans modellerinde, sipariş üzerine pırlantalı olarak üretim gerçekleştiriyor. Ersoy Alyans Genel Müdürü Adem Aydın; tektaşın her yıl yükselişini sürdürdüğünü, yakın zaman öncesine kadar nişan ve söz için satın alınan alyansların artık bu ihtiyaçlarda yerini tektaşlara kaptırdığını söyledi.

Bu kayıpla birlikte alyans üreticilerinin yıllık %20 daha fazla alyans satma opsiyonlarını kaybettiğini vurgulayan Adem Aydın; “İtiraf etmek ve çuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor. Ne yazık ki biz alyans üreticileri bu konuda talep oluşturma açısından yeterli ortak birlikteliği sağlayamadık ve tüketiciyi etkileyecek çalışmalar gerçekleştiremedik. Son yıllarda erkeklerin alyans kullanımı da gittikçe azalıyor. Yakın zaman içinde bu konuda bir önlem almazsak, bir başka önemli kaybı daha derinden hissedeceğiz “ diye konuştu.

Artık evlilik sürecine giren çiftlerin tektaş yüzük tercihinde ama küçük ama büyük doğal pırlanta taş tercih etmeye başladıklarını belirten Aydın; “Eskiden evlilik aşamasında sadece alyans alınırdı. Şimdi hem tektaş hem alyans alınması gerekiyor ve bu da ekstra harcama anlamı taşıyor. Doğal olarak damat; iki yüzük alacağı için daha ekonomik olanları tercih ediyor. Kısacası; tektaş yüzük ama bilerek ama bilmeyerek alyansın Pazar payından çok büyük dilimler aldı ve almaya devam ediyor” diye konuştu.

Alyans Satış Grafiklerinde Değişim Dikkat Çekiyor…

Son dönemde düğün tarihlerine paralel olarak alyans tüketiminin aylık istatistiklerinde değişim olduğunu kaydeden Adem Aydın; Ersoy Alyans’ın uzun yıllara varan ölçümlerinde Ocak ayının yılın en az alyans satışının olduğu ay olduğunu, Anadolu’da yaz düğünlerinin tüm hızıyla devam ettiğini, Marmara, Ege ve Akdeniz’de yaz düğünlerinde çok ciddi gerileme olduğunu ifade etti.

Büyükşehirlerde Bahar ve Sonbahar aylarında düğünler gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Adem Aydın; son yıllarda 14 Şubat Sevgililer Gününde, evlendirme dairelerinin kapalı gişe olduğunu, tek günlük yaşanan bu yoğunluğun Şubat ayı istatistiklerini çok fazla yukarı çekmediğini dile getirdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.